Binnenverlichting
5 Tips voor een upgrade van je badkamerverlichting

5 Tips voor een upgrade van je badkamerverlichting

In 2020 hebben mensen een recordbedrag uitgegeven aan renovaties in hun huis, en er wordt voorspeld dat de uitgaven in 2021 weer een record zullen neerzetten. Een van de meest gevraagde renovaties is voor badkamers, vaak inclusief een upgrade naar LED-verlichtingsarmaturen, samen met andere milieuvriendelijke producten zoals waterbesparende kranen.

Waarom led? 5 Tips om je te helpen tot ene keuze te komen:

 1. Prijzen zijn gedaald
  De groei van de markt voor LED-verlichting heeft de prijzen van zowel lampen als armaturen verlaagd, dus je initiële kosten om te upgraden naar LED zijn enorm gedaald. Je kunt ervoor kiezen om uw badkamerlampen gewoon te vervangen door LED – of je kunt kiezen voor een van de strakke nieuwe moderne LED-armaturen – of een spiegel met ingebouwde LED-strips.
 2. LED is cool!
  Zowel in stijl als in werkelijke temperatuur. Ontwerpers creëren geweldige armaturen die de grens van functie naar kunst overschrijden. Voorbij zijn de oude lelijke inbouwmontages – vervangen door strakke verzonken LED-lampjes of subtiele LED-stripverlichting rond de spiegel of het bad.
 3. Natuurlijke lichtkwaliteit
  Vroege LED-producten hadden vaak een steriel wit of blauw licht dat deed denken aan kantoorverlichting. De huidige LED-lampen en -armaturen bootsen gloeilampen na in die mate dat u ze nauwelijks van elkaar kunt onderscheiden. Veel armaturen zijn ook dimbaar, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor badverlichting. Nieuwe LED-armaturen kunnen ook veel kleiner zijn omdat ze efficiënter zijn, zodat huiseigenaren met kleinere badkamers toch volledige verlichting kunnen hebben zonder extra grote armaturen.
 4. Connectiviteit
  De volgende grote verlichtingstrend voor veel huiseigenaren is connectiviteit. Ledverlichting bedien je vanaf je smartphone of tablet. Ben je vergeten de badkamerverlichting uit te doen? Tik op de app op je apparaat en je bent klaar. Buiten de badkamer kan digitale bediening je huis ook veiliger maken, omdat je jouw verlichting op afstand kunt bedienen.
 5. Energiebesparingen
  De hele impuls achter energiebesparing is om het milieu te sparen en onze voetafdruk te verminderen. Gloeilampen kopen we niet meer, en het heeft de verlichtingsindustrie gedwongen om nieuwe manieren te bedenken om energie-efficiënt licht te leveren om het energieverbruik terug te schroeven. Dat resulteerde in de ontwikkeling van led-lampen, die aanzienlijk minder energie verbruiken dan de oude vertrouwde gloeilampen. De energiebesparingen lopen enorm op omdat huiseigenaren hete, inefficiënte gloeilampen vervangen door koele LED’s. LED’s zullen de weg blijven verlichten met stijlopties, technologie, energie-efficiëntie en functie.