Buitenverlichting
Bereid je voor op de zomer met buitenverlichting

Bereid je voor op de zomer met buitenverlichting

De zomer is in aantocht en veel mensen bereiden zich al voor om ieder zonnestraaltje te kunnen meepikken dat er schijnt. De juiste buitenverlichting kan je straks helpen om lekker lang te genieten van die zwoele zomeravonden, maar vooral ook om te genieten van je mooie tuin op koude avonden terwijl jij binnenzit. Wanneer het je lukt om de buitenlichting perfect uit te denken maak je je huis compleet, en maak je gebruik van de volledige ruimte door ook de tuin bij de woning te betrekken.

Focus op de belangrijkste kenmerken

Als je naar buitenverlichting kijkt, is het belangrijk om je te concentreren op de voor jou belangrijkste elementen in je tuin. Dat kunnen grote bomen zijn, fonteinen, ingangen of sculpturen, zijn zullen de punten zijn die het eerst worden verlicht. Priklampen zijn goed om bloembedden uit te lichten, omdat de spot op de juiste locatie kan worden geplaatst en gemakkelijk kan worden verplaatst voor tuinieren. Als je lampen onder water plaatst, moeten ze een beschermingsgraad van IP68 hebben en een laag voltage hebben.

Verlicht veranderingen in niveau

Overgangen van staande lampen zijn heel gebruikelijk in tuinen, of het nu het einde van een terras is of een trap naar een lager gelegen gedeelte. Het is erg belangrijk om deze voor de veiligheid te verlichten, maar het kan ook een mooie functie zijn.

Een veelgemaakte fout die wordt gemaakt, is het gebruik van inbouw-uplights, dit zijn kleine spotjes die in de vloer zijn geplaatst. Die zijn vreselijk omdat het de trede zelf niet verlicht en het licht in de ogen van de voorbijganger schijnt, wat betekent dat ze de trede die ze naderen niet kunnen zien. Ingebouwde LED-strips onder de treden zorgen voor veel beter licht en een zachter, meer omgevingslicht. En is een heel stuk veiliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *