Buitenverlichting
Backbone

Backbone

Moderne, dynamische straatverlichting vraagt om een net zo modern en dynamisch netwerk: dat is Backbone. Een verzameling complexe hardware en software die de straatverlichting van de ‘smart city’ aanstuurt. 

Spin in het web

Backbone maakt de besturing van nieuwe lichtconcepten mogelijk. Dankzij dit netwerk blijven nieuwe projecten en toepassingen in contact met elkaar, de omgeving en de mensen. Het netwerk bestaat onder andere uit glasvezel voor hoge bandbreedte, verschillende sensoren, internetconnectie en controlesoftware. Backbone faciliteert de stap van concept naar realisatie. Deze spin in het web heeft een eigen controlekamer in het centrum van Strijp-S.

High-tech informatienetwerk

Backbone is klaar voor de toekomst. Als high-tech informatienetwerk kan het op elk moment worden aangepast en uitgebreid. Nieuwe toepassingen voor parkeerverlichting? Signalering en informatievoorziening? Entertainment? Urban spelletjes? Dankzij Backbone zijn er oneindig veel mogelijkheden, op het gebied van licht én daar voorbij. Het netwerk creëert een dieper inzicht in de dynamische veranderingen in de omgeving door alles met elkaar te verbinden en slimme databeheer mogelijk te maken. Oftewel: een onmisbare schakel voor het verwezenlijken van een smart city. 

Backbone was een idee van Lorna Goulden en is verder ontwikkeld met expertise en advies van onder andere 3Mans, Beking Industriële Automatisering, Schréder, Cisco en HetEnergieBureau. De ontwikkeling van Backbone is ondersteund door een expert meeting van BLISS, een Europees gefinancierd programma voor duurzamere straatverlichting. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *