Binnenverlichting
ViviLumen

ViviLumen

Ooit was de Portiersloge de strenge toegangspoort voor het industrieterrein Strijp-S in Eindhoven. Nu is het een verwelkomend uithangbord voor de passie waarmee technologie, licht en kunst met elkaar verenigd worden.

Van toegangspoort naar meeting point

Strijp-S transformeert: van industrieel gebied naar woon-, werk- en recreatieplek. Hierdoor was er een nieuwe bestemming nodig voor de Portiersloge aan de Torenallee. De loge is niet langer een strenge toegangspoort, maar een plek waar geïnteresseerden langskomen voor allerlei informatie over Strijp-S. Als je binnenkomt, zie je beelden van het oude en het nieuwe Strijp-S. Industriële elementen verwijzen naar vroeger, moderne elementen naar het innovatieve karakter van nu. Bezoekers kunnen in de Portiersloge terecht om een plattegrond te halen of de maquette te bekijken, maar bijvoorbeeld ook om een afspraak te maken met de makelaar voor de woningen in dit stadsdeel. De Portiersloge is een echt meeting point geworden.

Elk seizoen ander licht

Met een eigenzinnig ontwerp van Van Aken Architecten, heeft de Portiersloge letterlijk een facelift ondergaan. Bij uitstek een opdracht voor dit bureau met haar Eindhovense roots en affiniteit voor innovatieve techniek. Dankzij het nieuwe ontwerp zien mensen direct waar ze moeten zijn: het is een opvallend en uitnodigend gebouw geworden. Om dit te bereiken is het dak vier meter ‘opgetild’ en is de gevel bedekt met een semitransparante kunststof huid, waar ledverlichting in is opgenomen. ’s Avonds komt de huid tot leven, met fraaie verlichting en intrigerende animaties. Deze animaties, ontworpen door Henk Lamers, veranderen mee met de seizoenen. Zo zie je in de winter koele kleuren en in de zomer juist felle. Op die manier past de Portiersloge zich bijna letterlijk aan haar omgeving aan. En er is meer: de ledverlichting kan ook boodschappen verzenden, zoals de einduitslag van de laatste PSV-wedstrijd. Op die manier verstrekt de Portiersloge op verschillende manieren informatie, in én buiten het gebouw. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *